‘House dance’ is net zoals Hip-Hop een social dance die voornamelijk gedanst wordt op House muziek en zijn oorsprong kent in de underground clubs van Chicago en New York eind jaren ’70 begin jaren ’80. De naam “House” ontstond door een club uit Chicago genaamd ‘The Warehouse’ die als eerste DJ’s die deze muziekstijl speelden een plaats gaf.

De dansstijl is geïnspireerd op verschillende stijlen zoals Tap, Afrikaanse dans, Latijnse dans, Capoeira en martial arts. De voornaamste elementen van House dance zijn voetenwerk (footwork), groove in het bovenlichaam (jacking) en vloerwerk (lofting). De stijl wordt vaak geïmproviseerd en benadrukt snelle en complexe voet-georiënteerde steps in combinatie met vloeiende bewegingen in het bovenlichaam alsook bij het vloerwerk. De belangrijkste bron in de House dance movement komt rechtstreeks voort uit de muziek en de elementen binnen de muziek zoals Jazz, Afrikaanse dans, Latijnse dans, Soul, R&B, Funk, Hip-Hop …

House Dance draait volledig om vrijheid, eigenheid doorheen improvisatie, feeling met de muziek en liefde voor de clubs, en in deze lessen wordt hier dan ook voldoende aandacht aan gegeven.

Deze lessen worden gegeven door The Spot. Klik hier voor de uurregeling.