’Hip-Hop’ is de naam voor een culturele beweging die ontstaan is eind jaren ’60 begin jaren ’70 in New York (voornamelijk in The Bronx) en die vooral gekend is als muziekstijl. Hierin zijn verschillende elementen in terug te vinden namelijk rapping (MCing), DJing (and turntablism), B-boying (breaking) and Graffiti art. Aanvullend als vijfde element is er ook nog Hip-Hop culture & knowledge.

De dansstijl ’Hip-Hop’ is een social dance, ook wel party dance genoemd die zich verder heeft ontwikkeld in de jaren ’80 begin jaren ‘90 in verschillende vormen toen muziek artiesten liedjes begonnen uit te brengen met een bijhorende dans. De stijl is voortgevloeid uit en bevat elementen van Breaking en de Funk styles en is dus niet ontstaan in een dansstudio maar op straat, block party’s en in clubs waar mensen samenkwamen. Deze dansstijl is geïnspireerd op de complexe ritmes en de down-to-earth manier van bewegen van Afrikaanse dans. Daarnaast zijn er ook elementen van heel wat andere dansstijlen zoals jazz, tap en swing in terug te vinden.

Deze lessen draaien naast techniek vooral om attitude en persoonlijkheid. Het is uiteraard belangrijk om de basisbewegingen en foundations te kennen, maar deze verwerken in een persoonlijke stijl is wat Hip-Hop zo uniek maakt.

Deze lessen worden gegeven door The Spot. Klik hier voor de uurregeling.