‘Funk Styles’ is een verzamelnaam voor dansstijlen die ontstaan zijn in Calfiornia in de jaren ’70 tijdens de Funk Era. Popping en Locking zijn de bekendste stijlen, maar ook Electric Boogaloo, Robotting, Strutting and tutting behoren hierbij. De verzamelnaam ontstond om deze dansstijlen te onderscheiden van Breaking en Hip-Hop die door de media vaak als één werden bestempeld.

Deze stijlen worden vaak gecombineerd met een andere stijl zoals Waving, waarbij de danser de illusie geeft van een wave of energy die doorheen hun lichaam beweegt (door isolatie van specifieke spiergroepen), maar ook Gliding waarbij de voeten over de vloer glijden (bijvoorbeeld the Moonwalk a.k.a. Back Slide). Bij Popping wordt er dan weer gebruik gemaakt van contractie en ontspanning van de spieren in een bepaalde sequentie om een “schokkend” effect te creëren.

In deze overkoepelende les leer je kennis maken met de verschillende stijlen en hun foundations en verwerk je deze in een leuke choreografie waar het begrip ‘fun’ centraal staat.

Deze lessen worden gegeven door The Spot. Klik hier voor de uurregeling.