‘Breaking’ of ‘B-boyin/B-girling’ (later genaamd ‘Breakdance’) is ontstaan eind jaren ’70 begin jaren ’80 in de achterstandswijken van New York (The Bronx), en kent zijn oorsprong bij Puerto Ricaanse en Afro-Amerikaanse jongeren uit voormalige straatbendes zoals ’The Black Spades’ die op straat begonnen te dansen. Later werd deze stijl ook in nachtclubs gedanst door de uitvinding van een nieuwe muziekstijl. Pioneers Afrika Bambaataa, Grandmaster Flash en DJ Kool Herc gebruikten draaitafels en een mixer om de instrumentale ‘break’ in de muziek eindeloos door te laten draaien (ook wel ‘loop’ genoemd). Deze muziekstijl stond eerst bekend als ‘Electro’ en ontwikkelde zich later tot Hip-Hop en rap.

Binnen deze dansstijl bestaan verschillende elementen waarvan de voornaamste Top Rock (rechtopstaand), Footwork(vanuit gehurkte positie op handen en voeten), powermoves (acrobatische bewegingen) en Freezes (poses) zijn. Typisch bij breaking (en bij Hip-Hop in het algemeen), draait het om het hebben van een eigen stijl, originaliteit en expressie.

In deze les leren de kinderen kennis maken met de verschillende elementen en leren ze creatief aan de slag gaan met basisbewegingen om zo hun eigen stijl te creëren.

Deze lessen worden gegeven door The Spot. Klik hier voor de uurregeling.