De Bachata dans is afkomstig uit de Dominicaanse republiek. Het wordt gedanst in een vierkwartsmaat. De muziek bestaat uit invloeden van latijnsamerikaanse bolero, afrikaanse son elementen en traditionele troubadour stijl en zang. Binnen de Bachata zijn er verschillende stromingen ontstaan:

  • Bachata basic ‘Dominican style’: De authentieke Bachata is natuurlijk de Bachata zoals hij op de Dominicaanse Republiek wordt gedanst: er wordt in koppel gedanst waarbij meestal gestart wordt op de eerste tel. Stijl varieert van snelle bachata’s tot romantische bachata’s. Er zijn veel variaties op de basispas en veel voetenwerk. Over het algemeen is de stijl vooral leuk en ontspannen.
  • Bachata Sensual: De Bachata Sensual eist een geheel eigen rol op in het Bachata landschap: aan de klassieke stijl worden circulaire bewegingen en bodywaves toegevoegd. Er wordt gebruik gemaakt van lichaamsisolaties. Het bevat veel elementen uit andere dansen, zoals Chachacha, Zouk en Tango. We vinden hier ingewikkeldere figuren, patronen en draaien terug.

Deze lessen worden gegeven door Lékip Dance. Klik hier voor de uurregeling.